S pomocí dotace NZÚ light lze FVE pořídit již za 1 korunu.
S dotací NZÚ light lze pořídit FVE za 1 Kč.
Ikona
Náš e-shop
Ikona
Nezávazná poptávka
Ikona
Konfigurovat fotovoltaiku
E-shop Etcon
Nezávazná poptávka
Konfigurovat fotovoltaiku

Bytové domy budou od září mít přístup k novým zeleným úsporám, a to včetně podpory pro seniory a nízkopříjmové domácnosti.

Bytové domy budou od září mít přístup k novým zeleným úsporám, a to včetně podpory pro seniory a nízkopříjmové domácnosti.

Od září budou majitelé bytových domů mít snazší přístup k novým zeleným úsporám. Také se posílí dotační podpora pro rodinné domy a dotace na zateplení se výrazně zvýší. Vláda se také zaměřuje na mladé rodiny a připravuje nový dotační balíček.

Díky změně financování budeme schopni podpořit více domácností než doposud. Kromě dotací pro rodinné domy, kde již pomáháme nízkopříjmovým domácnostem, rozšíříme podporu i na bytové domy, kde žijí senioři, rodiny pobírající příspěvek na bydlení nebo osoby se zdravotním postižením. Poskytneme podporu nízkopříjmovým vlastníkům bytových jednotek a družstevních podílů, aby nemuseli brzdit nákladné renovace domů kvůli obavám z nárůstu pravidelných příspěvků do fondu oprav. Žadatele z hospodářsky a sociálně ohrožených oblastí zvýhodníme o 10 procent vyšší dotací. Podpora bude také dostupná pro bytové domy ve vlastnictví obcí, uvedl ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL).

Konkrétní výše dotace pro bytové domy se liší podle typu vlastníka a zahrnuje možnost výměny starých plynových kotlů. Svaz vlastníků jednotek (SVJ) a bytová družstva nově mohou čerpat dotaci zálohově a dostanou také bonusové plnění za každou nízkopříjmovou domácnost. 

Obce, kraje, nadace a příspěvkové organizace budou mít možnost využít dotace ve výši až 70 procent svých vynaložených nákladů.

Zaujal Vás článek? Sdílejte ho na sociálních sítích

Doporučené články

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru